I’ve a feeling we’re not in Kansas any more

Lördagskvällens kulturhet i London blev musikalen Wicked. Eftersom The Wizard of Oz länge varit en av mina favoritsagor (både som bok och som film) var det kul att få se berättelsen ur ett helt annat perspektiv. Handlingen kretsar runt de två häxorna Glinda och den elaka häxan från väst. Den elaka häxan är i den här musikalen en djurrättskämpe som blir offer för en konspiration. Den goda häxan Glinda (egentligen Galinda med ett tyst A) är en ganska hypad självupptagen och bortskämd flicka … fast rolig förstås. Jättekul proffsig musikal med häftiga scenbyten och effekter. Rekommenderas.

Wicked

Wicked is a brilliant musical who is showing L. Frank Baum’s story The Wizard of Oz from an unpredictable perspective.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar till I’ve a feeling we’re not in Kansas any more

  1. Elinn Bolonassos skriver:

    Åh, vad avis jag blir. På både det ena och andra faktiskt… Puss och kram!