Carfax Tower

I Oxfords hjärta står Carfax Tower. Tornet är det enda som som lämnades kvar när man rev St Martins kyrka 1896, som varit stadens officiella kyrka från 1122. Redan på 1800-talet rev man alltså gamla byggnader för att ge plats åt trafiken.

Carfax Tower

Carfax Tower

Tornet är 23 meter högt och ingen annan byggnad i Oxford får bli högre än så. Med min känslighet för höjder så var det med en skräckblandad förtjusning, som jag gick uppför den smala trappan för att sedan njuta av utsikten.

Carfax Towers trappa

Vy från Carfax Tower

The Carfax Tower is all that remains of the 13th century St Martin’s Church. It was the official City Church of Oxford 1122–1896, after which the main part of the church was demolished to make more room for traffic in the area. The tower is 23 m (74 ft) tall, and no building in central Oxford may be constructed higher than it.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar till Carfax Tower

 1. Lena skriver:

  Så underbart vackert! Både tornet och utsikten. För att inte tala om vädret. Men två dm blötsnö är ju fint på sitt sätt. Eller…?

  • Christer skriver:

   Blötsnö i all ära, men jag har nog hellre klara soliga höstdagar. I går var det visserligen grått, blåsigt och kallt här… man kan inte få allt.

 2. Katarina skriver:

  Hej Christer!
  Nu ska jag bröja läsa bloggen! Tänk att jag glömde den…/K

 3. Pingback: Oxford – The City of Dreaming Spires | Kulturhet